Kokeilin taas uutta hapanimeläkastikkeen ohjetta. Tämä ohje on Parhaiden Ruokaherkkujen. Täällä on myös yks kastikeohje.

Tarjosin lisäkkeenä täysjyvänuudeleita.

 

4 annosta

1 dl appelsiinimehua

1 rkl fariinisokeria

2 tl maissitärkkelystä

½ rkl tuoretta inkivääriä raasteena tai ½ tl inkiväärijauhetta (laitoin jauhetta)

50 g mantelilastuja tai -rouhetta (laitoin lastuja)

3 rkl kasvisöljyä

1 sipuli

300 g tuoretta vihreää parsaa (laitoin porkkanaa suikaleina)

1 punainen paprika

350 g broilerisuikaleita

 

Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele parsat. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi malto.

Sekoita kulhossa appelsiinimehu, sokeri, soija, maissitärkkelys ja inkivääri.

Kuumenna vokki tai suuri paistinpannu. Paahda mantelilastut kullankeltaisiksi ja siirrä pois vokista.

Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Lisää sipuli, parsa ja paprika, vokkaa, kunnes kasvikset hiukan pehmenevät, noin 5 minuuttia. Nosta kasvikset pois.

Kuumenna loppu öljy. Lisää broilerisuikaleet ja vokkaa 3-4 minuuttia, kunnes broileri hiukan ruskistuu. Lisää maustekastike ja kuumenna sekoitellen, kunnes kastike hiukan sakene, noin 2 minuuttia. Lisää kasvikset ja kuumenna sekoitellen. Ripota päälle mantelilastut ja tarjoa heti.