Viime jouluna tein eka kerran itse konvehteja ja onnistuivat hyvin. Nyt kokeilin daimin tekoa ja onnistui hyvin ja maistui ihan daimille. Itse tehdyt makeiset ovat ihana lahja.

Ohjeen löysin eräästä vanhasta pirkka-joululehtisestä. Tällä ohjeella ei tule kovin isoa annosta.

 

½ dl jauhettua manteleita tai pähkinöitä (laitoin jauhettua mantelia)

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl voita

2 rkl siirappia

1 dl sokeria

1 rkl kaakaojauhetta

175 g maitosuklaata

 

Sekoita suklaata lukuunottamatta kaikki aineet kattilassa ja keitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 15 - 20 minuuttia. Levitä seos öljytylle leivinpaperille. Anna jähmettyä noin 10 minuttia.

Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se jäähtyneen massa päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen paloittelua.