Ostin viikonloppuna ihania tuoreita kirsikoita pari litraa ja niistähän piti leipoa jotain. Tämän ohjeen löysin uudesta ruokapirkasta. Hyvää oli!

 

POHJA

75 g margariinia tai voita

½ dl sokeria

1 kananmuna

1 ½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

TÄYTE

½ litraa tuoreita kirsikoita

1 tlk (150g) ranskankermaa

2 kananmunaa

1 tl vaniljasokeria

2 rkl sitruunamehua

 

Halkaise kirsikat ja poista niistä kivet.

Vaahdota margariini ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseos taikinan joukkoon. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja hieman reunoille.

Levitä kirsikat taikinan päälle. Sekoita ranskankerman joukkoon munat, sokerit ja sitruunanmehu. Lusikoi seos piirakan päälle.

Paista piirakkaa 175 asteessa uunin keskitasolla 30-35 minuuttia.