Tein pannacottaa ensimmäisen kerran. Pirkka-lehdessä oli kiva keväinen ohje. Lapsista keskimmäinen tykkäsi tästä, muut jättivät syömättä. Kardemumma toi kivaa lisämakua sitruksille. Kannattaa kokeilla vaikka pääsiäisen jälkiruoaksi.

4 annosta

2 liivatelehteä

1 appelsiini (2tl appelsiinikuoriraastetta ja 1 dl mehua)

1 tlk (2dl) vispikermaa (laitoin 2,5 dl flora vispiä)

½ dl sokeria

2 dl turkkilaista jogurttia

2 tl vaniljasokeria

LISÄKSI

2 appelsiinia

1 verigreippi

2 rkl sokeria

ripaus kardemummaa

 

Upota liivatteet kylmään veteen likoamaan. Raasta yhden hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmän mehu.

Leikkaa loput sitrukset kalvottomiksi ja paloittele. Mausta sokerilla ja ripauksella kardemummaa. Jaa sitrussalaatti neljään lasiin.

Kiehauta kattilassa kerma, sokeri ja appelsiinimehu. Ota kattila liedeltä ja lisää puristetut liivatelehdet. Sekoita tasaiseksi ja lisää jogurtti, appelsiininkuori ja vaniljasokeri.

Kaada kermaseos sitrusten päälle annoslaseihin. Hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 2 tuntia.