Piti minunkin testata Valion uutuus rahkaa valkosuklaa-lime. Tämä torttu oli ihan hyvää, seuraavalla kerralla taidan lisätä massaan vähän valkosuklaa sattumia.

 

MURUPOHJA:

150 g keksejä, esim. Digestive

75 g margariinia tai voita

 

TÄYTE:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

2 tlk (à 200g) valkosuklaa-limerahkaa 

2 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

 

PINNALLE:

100 g valkosuklaata

karamellirakeita

 

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22-24cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele pinta karamellirakeilla.