Tätä herkkua on pitänyt testata jo pidemmän aikaa. Pojilla alkoi koulu, niin oli hyvä syy tehdä tätä. Tosin nuorempi pojista ei oikein välitä suklaasta, hän sitten herkutteli omenahyvällä  Ohjeen nappasin hellapoliisin kirjasta. Maku oli kyllä makea, mutta samalla raikas!

 

POHJA:

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl perunajauhoja

0,5 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

Kostutus: 1 - 1 ½ dl maitoa + 1 tl vaniljasokeria

 

TÄYTE:

5 liivatelehteä

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

200 g vaniljatuorejuustoa

1 tl vaniljasokeria

100 g daimia murskattuna

puolikkaan limen raastettu kuori

yhden limen mehu liivatteiden liuottamiseen

 

Valmista kääretorttu vaahdottamalla munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista keskiritilätasolla 225 asteisessa uunissa noin 7 min.

Kumoa levy leivinpaperille. Leikkaa levystä leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuoan pohjalle pala. Kostuta vaniljamaidolla.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vaahtoutuva vaniljakastike, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, vaniljasokeri ja Daim-murut, sekä limen kuoriraaste.

Kuumenna kasarissa yhden limen mehu (jos sitä on vähemmän kuin puoli desiä, lisää vettä) ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetken aikaa.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte kostutetun pohjalevyn päälle ja nosta kylmään hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle ja koristele.