Tämä kalkkunarulla oli sitten meidän pääruokamme itsenäisyyspäivänä. Ostin kaupasta maustamattoman rullan, joka oli kuitenkin valmiiksi suolattu. Lisäkkeeksi tarjosin appelsiineja ja pakastepapuja sekä appelsiinikastiketta. Kastikkeesta ei ole kuvaa.
Itse olen perinteisen kinkun ystävä,mutta tätä voi tarjota aivan hyvin jouluruokana.
Ohjeet otin yhdestä vanhasta pirkka-ohjelehtisestä.
Ota rulla huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista. Poista muovipakkaus ja nosta rulla uunivuokaan. Paistoin pakkauksen ohjeen mukaan ja rullassa oli mukana paistovahti, joka ponnahti, kun paisti oli kypsä.
Kääri paisti alumiinifolioon ja valmista kastike.
Appelsiinikastike:
2 dl vettä + 1 rkl kanafondia
1 appelsiinin mehu
½ rkl maissi- tai vehnäjauhoja
½ dl vettä
ripaus rosmariinia ja inkivääriä
tilkka kuohukermaa
Tee kanafondiliemestä ja appelsiinin mehusta kastike suurustamalla se kylmään vesitilkkaan sekoitetulla maissi- tai vehnäjauhoilla. Mausta. Anna kiehua muutama minuutti. Lisää lopuksi tilkka kermaa.
Kommentit