Tämän hyydykekakun ohjeen löysin Unelmakakut kirjasta. Ihanan keväinen ja sopii pääsiäiseen hyvin. Laitan ohjeen myöhemmin, kun olen nyt reissun päällä ja unohdin sen kakkukirjan kotiin, kakkukin oli jäädä Pohjassa on kuitenkin valkuaisia ja keltuaisia, molemmat vaahdotettu erikseen sokerin kanssa ja yhdistetty.
Vuorasin suorakaiteen muotoisen kakkuvuoan kelmulla ja leikkasin pohjan sopivan kokoisiksi paloiksi ja vuorasin sillä vuoan.
Täytteeseen tuli rahkaa, kermaa, vaniljakreemijauhetta, liivatetta, sokeria. Laitoin täytettä puolet ensin vuoan pohjalle ja sitten persikan puolikkaita vieri viereen ja loput täytteestä päälle. Yksi pohjanpala tuli sitten vielä päälle. Kelmua päälle ja hyytymään.
Kumosin kakun hyytymisen jälkeen ja soseutin vähän persikoita, joihin lisäsin liivatetta. Laitoin kakun päälle paksummin ja reunoille ohuemmin. Koristelin vähän kermalla, persikoilla ja vadelmilla. Hyvää oli!
Kommentit