Suolaiseksi tarjottavaksi keskimmäisen synttäreille tein tätä kinkku-juusto-pastasalaattia ja kyllä olikin hyvää! Ohje on hellapoliisin.

Kuvassa takana vilahtaa dippilautanen, joka oli myös synttäreillä tarjolla, siinä oli viinirypäleitä, kurkkua, porkkanaa, lihapullia, nakkeja ja paprika. Näitä sitten dippailtiin ja menivät kuin kuumille kiville lapsien keskuudessa.

 

15-20 annosta

300 g pastaa

suolaa

500 g palvikinkkua suikaleina ( laitoin hk:n saunapalvileikkelettä)

500 g emmental-juustoa (laitoin ihan tavallista edam-juustoa)

500 g kevytmajoneesia ( laitoin ehkä noin 300 g)

3 prk kermaviiliä

paprikajauhetta

1-2 dl persiljaa silputtuna

 4 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja

2-3 dl viinirypäleitä

250 g kirsikkatomaatteja

300 g melonia

2-3 dl ananaspaloja

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta jälkikypsyminen pysähtyy. Sekoita majoneesi, kermaviili ja paprikajauhe tasaiseksi kastikkeeksi.

Lisää valutetun pastan joukkoon palvikinkku, juusto, aurinkokuivatut tomaatit, viinirypäleet, kirsikkatomaatit, melonipalat ja valutetut ananaspalat. Sekoita joukkoon lopuksi kastike.