Hellapoliisilta löysin mielenkiintoisen jouluhalon ohjeen ja sitä piti tehdä! Nam! Tosi hyvää! Suosittelen joulun kahvihetkiin!
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g maitorahkaa
100 g appelsiinikrokanttisuklaata
1 tl vaniljasokeria
1 tl hyvin pestyn appelsiinin hienoksi raastettua kuorta
Pinnalle:
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g kaakaotomusokeria (laitoin tavallista tomusokeria ja kaakaojauhetta)
100 g appelsiinikrokanttisuklaata rouheena tai pieninä kuutioina
1 tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7 minuuttia.
Kumoa torttulevy toisen leivinpaperin päälle.
Vaahdota täytteen vispikerma, lisää joukkoon maitorahka ja sulatettu appelsiinikrokanttisuklaa. Mausta vaniljasokerilla ja appelsiinikuoriraasteella.
Levitä seos jäähtyneelle torttulevylle ja kääri tiukahkolle rullalle. Nosta kylmään hieman jähmettymään.
Sekoita keskenään tuorejuusto, kaakaotomusokeri, rouhittu suklaa ja vaniljasokeri.
Leikkaa tortusta viistottain päätypalat. Nosta kääretorttu tarjoiluvadille ja aseta päätypalat kääretortun molemmin puolin oksan kohdaksi. Kuorruta torttu ja koristele haluamallasi tavalla. Haarukalla voi vetää kuorrutteen pintaan viivoja.
Minä jätin suklaan pieniksi paloiksi ja se näyttääkin kivalta tossa pinnalla, ihan kuin oikean puun pinta. Kuorrute oli minusta kumman löysää, en tiedä mikä siinä meni vikaan... Mutta sain kuitenkin jotenkin sen pysymään tossa pinnalla. Koristeeksi tein sokerimassasta joulunlehtiä.
Kommentit