Tämän ohjeen sain salaiselta leivontaystävältäni Sakarisokerilta viimeisessä paketissa. Mies on suuri sitruunaleivonnaisten ystävä, hän piti tästä kovasti ja kyllähän tämä maistui meille muillekin

Ohje on suomennettu eräältä amerikkaiselta sivustolta.

 

3,4 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

0,4 tl suolaa

1,15 dl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori

½ tl vaniljasokeria tai vaniljaesanssia

120 g voita huoneenlämpöisenä

1,7 dl kidesokeria

3 kpl kananmunaa

Kostutus:

1,15 dl tomusokeria

1 sitruunan mehu

 

Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola keskenään.

Yhdistä maito ja raastettu sitruunan kuori.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää kananmunat voivaahtoon yksitellen, hyvin sekoittaen.

Lisää jauhot ja maitoseos vuorotellen voivaahtoon, sekoita puulastalla tai nuolijalla.

Voitele 24 cm irtopohjavuoka tai käytä pieniä leivosvuokia.

Paista uunissa 175 asteessa noin 20-35 min, kunnes kakku on sisältä kypsää. Anna valmiin kakun jäähtyä hyvin.

 

Mehusta yksi sitruuna ja sekoita sitruunamehu tomusokerin kanssa yhteen. Sivele sitruunakakulle reilusti sitruunamehulientä ja anna kakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Sitruunakakun kanssa tarjottavaksi sopii mainiosti esimerkiksi vaniljajäätelö tai kermavaahto.