Tätä jälkiruokaa tarjottiin meillä itsenäisyyspäivänä ja oli todella herkullista! Jäädyke ehti vaan sulaa liian kauan, siksi pientä litistymistä havaittavissa...

Ihana jälkiruoka jouluksi.

Ohje pirkan.

 

2 munaa

½ dl sokeria

2 tlk (á 2 dl) vispikermaa

2 tl vanilliinisokeria

1 prk (400g) lakkahilloa

90 g omar-karkkeja

Kastikkeeksi: lakkoja

 

Leikkaa makeiset saksilla tai veitsellä pieniksi palasiksi. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vanilliinisokerilla. Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää varovasti nostellen lakkahillo ja karamellipalat vaahtoon.

Huuhdo kylmällä vedellä noin kahden litran rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä kelmulla. Jäädytä vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.

Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna sulaa hetki jääkaapissa, jotta jäädykkeestä tulee leikattavaa.

Tarjoa jäädyke lakkakastikkeen kanssa. Puserra lakat lusikan avulla siivilän läpi. Mausta sokerilla.