Jouluun valmistautuminen alkaa meillä yleensä piparkakkujen leipomisella. Tuoksu on ihana ja maku erittäin hyvä! Tämä ohje on Kaarina Roinisen ja tällä ohjeella teen lähes aina piparit.

300 g margariinia tai voita

2 dl siirappia

2 dl sokeria

3 tl kanelia

2 tl inkivääriä

2 tl kardemummaa

1 tl neilikkaa

1 tl pomeranssia

2 munaa

n. 12 dl venhähjauhoja

2 tl soodaa

 

Kiehauta rasva, siirappi, sokeri ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Lisää jäähtyneeseen seokseen munat ja vehnäjauhot, joihin sooda on sekoitettu. Jos haluat, jaa taikina heti neljään osaan. Taputtele taikinapalat kelmun välissä litteiksi paketeiksi. Pane jääkaappiin jähmettymään. Ohueksi taputeltu taikina jähmettyy nopeammin.

Voit leipoa taikinan pipareiksi heti, kun taikina on jähmettynyt tai halutessasi seuraavana päivänä.

Kauli taikina osa kerrallaan ohueksi levyksi jauhoja apuna käyttäen. Pienempiä taikinamääriä on helpompi kaulia, eikä taikina ehdi pehmetä.

Ota taikinasta haluamillasi muoteilla piparkakkuja ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 6-10 minuuttia piparkakkujen paksuudesta riippuen.