Kotona ollaan ja tässä on lupaamani ohje edellä kuvattuun pääsiäisyllätys-kakkuun. Ohje on tosiaan Unelmakakut kirjasta.

POHJA:

5 munanvalkuaista

5 munankeltuaista

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ perunajauhoja

TÄYTE:

4 dl vispikermaa

200g maitorahkaa

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ vaniljakreemijauhetta

4 liivatelehteä

5 kpl persikanpuolikkaita

KUORRUTUS:

120 g persikkasosetta

1 dl vettä   (mä laitoin 2 rkl vettä)

1/3 dl hyytelösokeria  (pari liivatetta, kun ei ollut hyytelösokeria)

 

Vatkaa keltuaiset ja ½ dl sokeria vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa valkuaiset ja ½ dl sokeria. Yhdistä vaahdot varovasti ja sihtaa keskenään sekoitetut jauhot varovasti vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa n. 8-10 min.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen n. 25 cm x 11 cm:n vuoka kelmulla. Leikkaa pohja siten, että voit vuorata sillä vuoan reunat ja pohjan ja jättää yhden osan kanneksi.

Vaahdota täytteen kerma ja lisää rahka, sokerit ja vaniljakreemijauhe hyvin joukkoon sekoittaen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 min. Kiehauta  pieni määrä vettä, puserra liivatteista kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää ohuena nauhana täytteeseen.

Kaada täytteestä puolet pohjalla vuorattuun vuokaan, laita persikanpuolikkaat vieriviereen ja kaada loppu täyte päälle. Nosta kansiosa päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tuntia tai seuraavaan päivään.  (Mulla täytettä jäi vähän yli, joten tein vielä pieneen kulhoon hyydykkeen täytteestä, jonne laitoin väliin yhden persikan puolikkaan.)

Kumoa kakku tarjoiluastialle.

Kiehauta persikkasose ja vesi pienessä kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Sekoita, kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hieman. ( Minä kuumensin vesitilkan kattilassa ja liotin liivatteet joukkoon ja sekoitin persikkasoseen joukkoon.)

Sivele pullasutia käyttäen kakun pinta kiilteellä. Koristele mielesi mukaan. (Minä sivelin pullasudilla päälle enemmän ja reunoille vähemmän)