Erittäin hyvää punaviinissä haudutettua pataa!! Nam! Käytin tähän pataa chileläistä shirazia. Ohje on eräästä painonvartijoiden keittokirjasta.
500 g naudanpaistia kuutioina (mulla oli suikalelihaa)
2 tl kasviöljyä (oliiviöljyä)
10 kuorittua salottisipulia kokonaisena
2 porkkanaa viipaleina
100 g savukinkkua suikaleina
200 g säilöttyjä kokonaisia herkkusieniä valutettuna
3 rkl vehnäjauhoja
5 dl punaviiniä tai lihalientä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
3 rkl tomaattisosetta
1 laakerinlehti
2 tl kuivattua timjamia
jauhettua mustapippuria, suolaa
Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihat siinä. Siirrä lihat pataan.
Lisää sipulit, porkkanat, savukinkku ja herkkusienet. Ripottele pintaan vehnäjauhot ja sekoita ne sitten tasaisesti ruokaan.
Lisää punaviini tai lihaliemi, valkosipuli, tomaattisose, laakerinlehti ja timjami. Kypsennä 175 asteessa kannella peitettynä 2-3 tuntia. Mausta mustapippurilla ja suolalla.
Kommentit