Erittäin hyvää punaviinissä haudutettua pataa!! Nam! Käytin tähän pataa chileläistä shirazia. Ohje on eräästä painonvartijoiden keittokirjasta.

 

500 g naudanpaistia kuutioina (mulla oli suikalelihaa)

2 tl kasviöljyä (oliiviöljyä)

10 kuorittua salottisipulia kokonaisena

2 porkkanaa viipaleina

100 g savukinkkua suikaleina

200 g säilöttyjä kokonaisia herkkusieniä valutettuna

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl punaviiniä tai lihalientä

2 valkosipulinkynttä murskattuna

3 rkl tomaattisosetta

1 laakerinlehti

2 tl kuivattua timjamia

jauhettua mustapippuria, suolaa

 

Kuumenna öljy pannussa ja ruskista lihat siinä. Siirrä lihat pataan.

Lisää sipulit, porkkanat, savukinkku ja herkkusienet. Ripottele pintaan vehnäjauhot ja sekoita ne sitten tasaisesti ruokaan.

Lisää punaviini tai lihaliemi, valkosipuli, tomaattisose, laakerinlehti ja timjami. Kypsennä 175 asteessa kannella peitettynä 2-3 tuntia. Mausta mustapippurilla ja suolalla.