Tein tänään tällaista hyvää laatikkoruokaa. Hellapoliisilta löytyi ohje juustoiseen perunajauhelihavuokaan, jota sitten muuntelin. Cayennepippuri antoi tälle ruoalle kivan maun! Laitan tähän hellapoliisin ohjeen ja sulkuihin omat muunnokset:

4-5 annosta

2 rkl öljyä

n. 1½ kg perunoita

3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

suolaa

1 rkl öljyä (en laittanut)

400 g jauhelihaa

1 sipuli silputtuna

tacomaustetta (cayennpippuria, mustapippuria, paprikajauhetta)

200 g sulatejuustoa (juustoraastetta)

2 dl ruokakermaa

1 dl piparminttua tai minttua hienonnettuna (laitoin tuoretta minttua)

2 tomaattia viipaleina

100-150 g juustoraastetta

 

Kuori ja viipaloi perunat ohuelti. Kuumenna öljy kattilassa, lisää joukkoon viipaloidut perunat, valkosipuli ja suola, kääntele muutama minuutin ajan. Kaada seos uunivuokaan. Kuumenna öljy pannussa, paista jauheliha, lisää sipuli ja mausteet, kääntele hetki. Lisää joukkoon sulatejuusto (juustoraaste) ja kerma, kuumenna. Ripottele lopuksi minttu.

Sekoita jauhelihaseos perunoiden joukkoon. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päällimmäiseksi vielä juustoraaste. Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes perunat tuntuvat kypsiltä.