Joulutortut teen rahkavoitaikinasta. Meillä mies syö meidän perheessä eniten joulutorttuja ja hänelle pitää ehdottamasti olla luumutäytteisiä. Tänä vuonna kuitenkin kokeilin luumutäytteen ohessa uutta kaneli-omenatäytettä ja siitäkin tuli hyviä torttuja!
250 g margariinia tai voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g rahkaa
Sekoita pehmeä rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin.
Lisää rahka ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.
Painele taikina matalaksi kelmun välissä ja anna kovettua kylmässä.
Kauli taikina ja ota esimerkiksi torttumuotilla palasia, laita keskellä täytettä ja taivuta tortut tähden muotoisiksi, kostuta liitoskohta vedellä. Tortut voi laittaa vielä kylmään 15-20 minuutiksi ennen paistamista. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Kommentit