Tein eka kerran itse lanttulaatikkoa ja tuli kyllä hyvää!! Viime jouluna opin sitä vasta syömääkin. Porkkanalaatikko on kuulunut aina minun jouluherkkuihin. Mutta kyllä nyt lanttulaatikko myös. Ohjeen löysin kotikokki.netistä. Tässä ohjeessa oli keitetty lantut, mutta minä tein kaupan valmiista soseesta. Tästä annoksesta tuli kaksi 0,85 litran vuoallista.

1 kg lanttua

1 dl korppujauhoja

2 dl kermaa

½ dl siirappia

2 munaa

½-1 tl inkivääriä, paprikaa, muskottipähkinää kutakin

½ tl valkopippuria

 

Sekoita lanttusoseen joukkoon kaikki aineet. Kaada seos voideltuihin vuokiin, voit halutessasi painella pintaan lusikalla koloja. Ripottele hiukan korppujauhoja päälle. Muutama voinokare vielä päälle. Paista 200 asteessa runsas tunti ja vielä 150 asteessa toinen tunti, jolloin tulee erityisen herkullinen.