Löytyihän sieltä arkistoista muitakin kuvia kuin täytekakkujen Yksi lempparisuklaistani on minttukrokantti ja löysin tämän kakun ohjeen pipareista pitsikakkuun -kirjasta.
POHJA:
13 kpl mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g margariinia
TÄYTE:
2 dl kermaa
2½ dl Flora Vanillaa
200 g minttukrokanttisuklaata
200 g tuorejuustoa
4 liivatelehteä
2 rkl maitoa
Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita ne keskenään. Painele seos tiiviisti halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjaiseen reunavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi, Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, lisää vatkatut vaahdot joukkoon.
Lämmitä 2 rkl maitoa. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon. Liisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Voit halutessasi koristella kakun Daim-rakeilla.
Kommentit