Meidän keittiössä leivottiin tänään pitkästä aikaa. Tein Ulla Svenskin ohjeella valkosipulipatonkia ja kyllä tuli maukkaita!!

Jossain blogissa näinkin, että patongit oli paistettu patonkipellillä ja itsekkin harkitsen kyllä sen hankkimista.

 

3 kpl

4 dl vettä

40 g tuorehiivaa tai 10 g kuivahiivaa

½ dl öljyä

2 tl suolaa

noin 10 dl vehnäjauhoja (käytin hiivaleipäjauhoja)

 

Täyte:

200 g valkosipulituorejuustoa

2 valkosipulinkynttä (laitoin 3)

 

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, lisää öljy ja suola. Lisää jauhot ja vaivaa taikina hyvin. Jaa taikina kolmeen osaan ja anna levätä paloina noin 10 minuttia.

Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään.

Kauli taikina pitkiksi soikeiksi levyiksi. Levitä täyte soikiolevyn päälle ja kääri levy rullaksi. Kohota patongit ja leikkaa pintaan viillot.

Paista patonkeja uunin alatasolla 225 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin.

Tarjoa lämpiminä!