Tavallista, mutta niin maukasta kaaliruokaa. En kyllä osaa tehdä tästä niin hyvää kuin äitini. Mutta ihan hyvää tämäkin on, ainakin keskimmäinen tuumasi, että voisi syödä tätä aina Seuraksi vielä puolukkahilloa, niin avot!!

 

Teen tätä aina mututuntumalla. Tähän versioon tuli

vajaa 2 kg kaalia

voita

700 g jauhelihaa

sipulia

4 porkkanaa

vajaa 2 dl riisiä

valkopippuria

meiramia

suolaa

n. 1 dl siirappia

n. 2 litraa lihalientä

 

Kuori porkkanat ja paloittele kaali. Raasta esim. monitoimikoneessa kaali ja porkkanat. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Minä tykkään käyttää kaalit myös pannulla, että saavat vähän väriä ja makua lisää. Pienissä erissä paistan ja lisään vähän siirappia joka satsiin ja meiramia. Porkkanat voi käyttää myös pannulla.

Sekoita jauhelihat, keittämätön riisi ja kaali-porkkana keskenään, voit tässä vaiheessa tarkistaa myös makua.

Laita voideltuun vuokaan ja kaada lihaliemi päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti.