Valion sivuilta löysin tämän mielenkiintoisen ohjeen ja olen tätä nähnyt monessa blogissakin. Oli kyllä hyvää!!

Meillä tämä maistui lapsillekin yllättävän hyvin, tosin pojat jätti oliivit syömättä...

 

12 palaa

POHJA

1 prk (200g) Bulgarian ruokajogurttia

1 dl vettä

25 g hiivaa

½ tl suolaa

4 ½ dl vehnäjauhoja (laitoin hiivaleipäjauhoja)

PÄÄLLE

75 g voita

1 rkl oreganoa

1 ½ dl (90g) vihreitä oliiveja

1 dl (75g) aurinkokuivattuja tomaatteja

3 - 5 valkosipulin kynttä

 

Liuota hiivä kädenlämpöiseen jogurtti-vesiseokseen. Lisää suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä leivipaperin päälle uunipannulle n.35 x 25 cm suorakaiteeksi. Kohota liinan alla.

Sulata voi, lisää oregano. Voitele focaccian pinta seoksella pullasutia käyttäen. Painele pintaan oliiveja, viipaloituja aurinkokuivattuja tomaatteja ja viipaloituja valkosipulin kynsiä. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 15 min.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Sopii myös keittojen kanssa.