Ihanan ruokaisa piirakka ja tosi hyvää! Piirakan kaverina tarjosin salaattia, jossa oli kurkkua, tomaattia, salaattia ja fetajuustokuutioita öljyssä, jossa oli valkosipulin kynsiä ja vihreitä oliiveja seassa, Nam!!

Täytteeseen käytin kaksi pakettia kanasuikaleita ja kaksi purkkia papuja ja mausteita vähän enempi, kun tykkään, että täytettä on runsaasti

 

8 annosta

PERUNA-MUROTAIKINA:

2 ½ dl hiivaleipäjauhoja

1 dl grahamjauhoja (käytin ruisjauhoja)

1 ps (105g) perunasosejauhetta

1 ½ tl leivinjauhetta

150 g leivontamargariinia tai voita (käytin voita)

3/4dl vettä

TÄYTE:

1 rs 450 g broilerin fileesuikaleita, marinoimattomia

1-2 rkl juoksevaa margariinia (käytin oliiviöljyä)

3/4 tl suolaa

½ tl mustapippuria

1 sipuli

pala n. 100g purjoa

1 tlk (400g) kidneypapuja

1 tlk (315g) salsadippiä, keskivahva tai vahva (laitoin keskivahvaa lasten takia, vaikka itse pidän eniten vahvimmasta)

2 tomaattia

250 g juustoraastetta

Nypi jauhot, perunasose- ja leivinjauhe sekä kylmä, paloiteltu rasva ryynimäiseksi seokseksi sormilla tai monitoimikoneessa. Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Siirrä taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Ruskista broileri kahdessa erässä. Paloittele lastan kärjellä suurimpia suikaleita pienemmiksi. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla.

Suikaloi sipuli ja purjo. Kuullota niistä rasvassa pari minuuttia. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon valutetut pavut, salsadippi ja broilerit. Halkaise tomaatit ja viipaloi puolikkaat.

Kauli pohjataikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi (30 x 40cm) levyksi. Levitä broileritäyte pohjan päälle. Lisää viipaloidut tomaatit. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

 

Mä viipaloin juustoa päälle, kun en jaksanut raastaa tällä kertaa