Minun ehdoton lempparini on jouluna hedelmäkakku. Teen joka joulu tällä samalla ohjeella, jonka olen löytänyt pirkalta. Tämän voi tehdä myös tiikerikakkumaisesti, mutta minä sekoitan kaikki ainekset vaaleaan taikinaan. Tämä ohje on tehty puoltoistakertaisena alkuperäisestä.

300 g margariinia tai voita

3 dl sokeria

4,5 dl sokeria

4,5 dl jauhoja

3 tl leivinjauhetta

3 tl vanilliinisokeria

1,5 dl vihreitä kirsikoita

1,5 dl punaisia kirsikoita

1 rasia sukaattia

(1,5 rkl kaakaojauhetta)

1 rasia appelsiinikuoripaloja

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe sekä vanilliinisokeri ja lisää taikinaan. Sekoita joukkoon loput ainekset. Paista kakkua 175 asteessa uunissa 55-60 minuuttia.