Löysin taas hellapoliisin kirjasta herkullisen kuuloisen ohjeen. Hyvää oli, parasta seuraavana päivänä. Ohjeessa on ruokokidesokeria, jota kokeilin eka kerran ja kyllä antaa hyvän maun leivonnaisiin.

Pohja:

2 munaa

2 dl ruokokidesokeria

½ dl juoksevaa margariinia ( laitoin voita 50g)

1½dl vehnäjauhoja

1 dl (50g) mantelijauhetta

1½ tl leivinjauhetta

3/4 dl maitoa

Vuoan jauhottamiseen:

juoksevaa margariinia

50 g hasselpähkinälastuja (laitoin mantelilastuja)

Täyte:

1½ dl vanilliinikreemijauhetta

3 dl vettä tai maitoa

100 g daimia rouhittuna

Pinnalle:

100 g daimia

½ dl kermaa

Koristeeksi:

50 g daimia

 

Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään  sekoitetut kuivat aineet ja maito.

Voitele ja "jauhota" lastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.

Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin. Anna vetäytyä hetki.

Murusta daimit. Levitä vanillinikreemi piiraspohjalle ja ripottele päälle murustetut daimit. Nosta päälle toinen piiraspohja.

Keitä kasarissa daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa daimin, joilloin se sulaa nopeammin. Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi daimia.