Löysin taas hellapoliisin kirjasta herkullisen kuuloisen ohjeen. Hyvää oli, parasta seuraavana päivänä. Ohjeessa on ruokokidesokeria, jota kokeilin eka kerran ja kyllä antaa hyvän maun leivonnaisiin.
Pohja:
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
½ dl juoksevaa margariinia ( laitoin voita 50g)
1½dl vehnäjauhoja
1 dl (50g) mantelijauhetta
1½ tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
Vuoan jauhottamiseen:
juoksevaa margariinia
50 g hasselpähkinälastuja (laitoin mantelilastuja)
Täyte:
1½ dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä tai maitoa
100 g daimia rouhittuna
Pinnalle:
100 g daimia
½ dl kermaa
Koristeeksi:
50 g daimia
Vaahdota munat ja ruokokidesokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon juokseva margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito.
Voitele ja "jauhota" lastuilla halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia. Kumoa piiras vuoasta ja leikkaa kahteen osaan.
Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi/maito sekaisin. Anna vetäytyä hetki.
Murusta daimit. Levitä vanillinikreemi piiraspohjalle ja ripottele päälle murustetut daimit. Nosta päälle toinen piiraspohja.
Keitä kasarissa daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa daimin, joilloin se sulaa nopeammin. Levitä kinuski piiraan päälle. Rouhi koristeeksi daimia.
Kommentit