Ah,mitä piirakkaa!! Tämä aivan suli suussa ja nimensä mukaisesti todella mehevää! Pakasteessa oli viime kesäisiä rapaprperipaloja ja ohjeen löysin uudesta Maku-lehdestä, joten eikun leipomaan. Suosittelen kokeilemaan!

 

Muruseos

250 g voita

8 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria (josta laitoin n. ½ dl ruokokidesokeria ja loput tavallista)

(2 tl leivinjauhetta) laitoin

2 tl ruokasoodaa

2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina

3/4 muruseoksesta

2 dl piimää

1 muna

Täyte

1 l raparperia paloiteltuna

1 prk (à 200 g) kermaviiliä

1 prk (à 250 g) maitorahkaa

2 dl sokeria

2 munaa

3 tl vaniljasokeria

 

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä seoksesta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipannulle (35x42cm).

Ripottele pohjataikinan päälle raparperit.

Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.