Selasin yks päivä taas keittokirjoja kotona ja etsin hyvää ohjetta broilerista, jossa ois punaviiniä. Ja sellainen löytyi yhdestä painonvartijoiden keittokirjasta. Käytin tähän pataan chileläistä pinot noiria.

 

Neljälle

4 sipulia paloina

4 tl öljyä

4 broilerin rintafileetä

2 valkosipulinkynttä murskattuna

1 dl punaviiniä

2 rkl tomaattisosetta

2 tl vehnäjauhoja

4½ kanalientä

2 rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia

350 g herkkusieniä viipaleina

200g kirsikkatomaatteja

2 rkl sinappia

suolaa, jauhettua mustapippuria

 

Lorauta pannuun 2 tl öljyä ja kuullota sipuleita siinä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kullanruskeita. Siirrä sipulit pataan.

Lisää pannuun 2 tl öljyä, ruskista broilerifileet siinä molemmin puolin ja siirrä pataan.

Kuullota valkosipulia pannussa noin 1 minuutti. Lisää tomaattisose ja punaviini ja kuumenna kiehuvaksi. Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kypsennä 2-3 minuuttia. Lisää kanaliemi ja rosmariini ja kaada kastike pataan broileripalojen päälle. Lisää pataan herkkusienet ja kypsennä kannen alla uunissa 175 asteessa 50 minuuttia.

Lisää pataan kirsikkatomaatit ja sinappi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta vielä ilman kantta 10 minuttia. Pata on valmis, kun tomaatit ovat pehmenneet.