Tämä ohje on Kaarina Roinisen kirjasta. Hyvää! Suklaakuorrutus teki kakusta todella makeaa, ei tarvinnut syödä paljon. Toki kuorrutukseen voi käyttää mitä suklaata haluaa. Halutessaan kuorrutuksen voi jättää vaikka pois ja tehdä taikinasta isomman ja paistaa sen isommassa vuoassa. Tämä kakku on paistettu sydän-piirakkavuoassa.

 

150 g margariinia tai voita

1½ dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 tl kardemummaa

70 g rouhittua tummaa suklaata

1 dl paloiteltuja kirsikoita tai 2 dl pieniä omenakuutioita

Kuorrutus:

100 g tummaa suklaata

1 rkl vettä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

Koristeeksi:

punaisia ja vihreitä kirsikoita

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon yhdessä kirsikkapalojen tai omenakuutioiden kanssa. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat.

Kaada taikina sydämenmuotoiseen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 60 minuuttia. Kumoa leivonnainen ja anna jäähtyä.

Sulata suklaa, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Levitä seos välittömästi kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele kakku oman makusi mukaan. Tarjoa huoneenlämpöisenä.