Joskus Pirkka-lehdestä löydetty ohje ja täytyy kyllä sanoa, että oli hyvää kiinalaista ruokaa!! Muuntelin ohjetta vähän.

Tässä perusohje neljälle, suluissa mun tekemät muutokset:

1 vihreä paprika (punainen paprika)

1 keltainen paprika

½ (n. 100 g) purjoa (en laittanut)

1 punainen chili

1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna

1 rs (n. 300g) marinoimattomia ohuita broilerinfileeleikkeleitä (käytin fileesuikaleita)

1 valkuiainen

4 rkl maissitärkkelysjauhoja

n. 3/4 tl suolaa

1-2 tl inkivääritahnaa (käytin jauhetta)

2 tl valkoviinietikkaa (käytin omenaviinietikkaa)

1-2 rkl makeaa chilikastiketta (käytin valkosipuli-chilikastiketta)

PAISTAMISEEN

Öljyä

 

Paloittele paprikat reiluhkoiksi paloiksi. Hienonna purjo ja chili. Puolita pähkinät ja paahda ne pannulla.

Leikkaa broileri pieniksi, sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Erottele valkuiainen lautaselle ja vatkaa sen rakenne haarukalla kevyesti rikki. Kaada toiselle lautaselle maissitärkkelysjauhot ja suola. Kasta broileripalat ensiksi valkuaiseen ja sen jälkeen jauhoseokseen.

Paista broilerinpalat kypsiksi kuumalla pannulla öljyssä ja siirrä ne lautaselle.

Kuumenna öljy kasviksia varten pannussa. Vokkaa kasviksia pannulla pari minuuttia ja mausta. Kaada lopuksi joukkoon kypsät broilerit. Koristele pähkinöillä ja tarjoa riisin kanssa.