Nämä klassikkoherkut ovat vaan niin hyviä!! Muistan nämä jo lapsuudestani, kun äitini näitä teki, nam! Ja meillä lapset tykkäävät myös näistä.

Itse olen leiponut Kaarina Roinisen ohjeella jo vuosia, mutta pitääpä käydä äidin reseptiarkistosta kaivamasta, että poikkeaako hänen saamansa ohje paljonkin tästä.

 

 

200 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 munaa

 2 tl leivinjauhetta

½ tl kanelia

5 dl vehnäjauhoja

PINNALLE:

1 rkl sokeria

½ dl sokeria

 

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Anna taikinan jähmettyä viileässä.

Leivo taikinasta pikkusormenpaksuisia tankoja. Käytä tarvittaessa apuna vain vähän jauhoja, sillä jos tangot ovat pinnaltaan liian jauhoisia ei kaneli-sokeriseos tartu kiinni.

Leikkaa tanko 8-9 cm:n pituisiksi pötköiksi. Kierittele pötköt kaneli-sokeriseoksessa ja muodostele ässiksi pellille leivinpaperin päälle. Paista pikkuleipiä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia.