Viime viikonloppuna herkuteltiin Charlotte russella. Tämäkin kakku on ollut pitkään testattavien listalla ja uusimmassa maku-lehdessä sattui mukavan oloinen ohje silmiin, niin päätin testata sitä. Vein tämän mukanani vanhempieni luokse, minne pojat menivät lomaansa viettämään. Hyvin kakku maistui, pikkasen ehkä ois saanut olla vähän makeampi, mutta tähänhän voi laittaa täytteeksi mitä haluaa

 

3 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täyte 1

2 dl vadelmahilloa

Täyte 2

4 kuohukermaa

1 prk (250g) rahkaa

2 dl vadelmahilloa

2 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

100 g pakastevadelmia

 

Vatkaa muna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot joukkoon ja sekoita kevyesti nostellen. Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.

Kumoa taikinalevy sokeroidulle leivinpaperille. Levitä päälle ohut kerros vadelmahilloa. Rullaa levy pitkältä sivulta alkaen napakaksi kääröksi ja anna jäähtyä.

Leikkaa kääretorttu 20 viipaleeksi. Vuoraa pyöreä kulho (vetoisuus 2,5l) kelmulla ja levitä viipaleet kulhon pohjalle ja seinämille.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kulhossa rahka, vadelmahillo ja vaniljasokeri.

Purista liotetuista liivatelehdistä ylimääräinen neste. Liuota ne kiehuvaan nestetilkkaan. Valuta seos ohuena nauhana rahkaseokseen, koko ajan sekoittaen. Kääntele joukkoon kermavaahto ja pakastevadelmat. Kaada seos kääretorttuviipaleilla vuorattuun kulhoon.

Nosta kulho jääkaappiin peitettynä ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kumoa charlotte tarjoiluvadille.