Tämä ohje löytyi ruutukokki -kirjasta. Tässä ohjeessa oli monta sellaista raaka-ainetta, joita en ole ennen käyttänyt ruoanlaitossa itse, syönyt kylläkin, nimittäin risottoriisi, chorizo-makkara ja parmesaanijuusto.

Tämä oli kyllä hyvää, teen kyllä tätä toistekkin!

 

4 annosta

3 dl risottoriisiä

6 dl kasvislientä

2 rkl öljyä

½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja

1 purjosipuli

175 chorizo-makkaraa

100-150g palvikinkkua

1-2 dl parmesaaniraastetta

½ dl persiljasilppua

 

Kuumenna 1 rkl öljyä kasarissa. Kuullota riisi öljyssä, kaada päälle kasvisliemi ja anna hautua kannen alla kypsäksi. Noudata pakkauksessa annettuja ohjeita.

Kiehauta vesitilkka kattilassa. Ota kattila pois liedeltä, kumoa tomaatit veteen ja anna niiden pehmetä noin 5 minuuttia. Nosta tomaatit talouspaperin päälle valumaan ja leikkaa ne sitten pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja suikaloi purjo, viipaloi makkara ja kuutioi kinkku. Raasta juusto.

Freesaa purjosuikaleita, makkaraa ja kinkkua lopussa öljyssä noin 5 minuuttia ja sekoita sitten joukkoon tomaattikuutiot. Kumoa lopuksi kasariin riisi, juustoraaste ja persilja ja sekoita huolella.