Makeat leipomukset ovat jääneet nyt vähän vähemmälle, siksi tulee nyt enempi suolaisia päivityksiä.

Viime viikolla tein pitkästä aikaa pizzaa. Teen aina kaksi pellillistä, toisen lasten mieleen ja toisen aikuisten mieleen. Tämä jauhelihapizza on lasten mieleen. Pohjan teen yleensä itse ja laitan siihen myös ruisjauhoja, tulee paljon paremman makuinen. Pohjan ohjeen olen löytänyt joskus aikoja sitten jostain blogista, ja sillä tulee ohut pohja, mistä minä tykkään. Tomaattikastikkeen ohje on myös löydetty jostain blogista.

POHJA:

2 dl kylmää vettä

1/4 palaa hiivaa

½ tl suolaa

½ dl öljyä

2 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

TOMAATTIKASTIKE:

½ prk tomaattimurskaa

1 rkl ketsuppia

½ tl sokeria

1-2 valkosipulinkynttä

suolaa

mustapippuria

oreganoa

basilikaa

 

TÄYTTEET:

600 g jauhelihaa

1 pieni prk ananasta

1 pieni purkki herkkusieniä

250 g juustoraastetta

 

Aloita valmistus täytteiden valmistelulla ja laita samalla uuni lämpenemään 250 asteeseen. Ruskista jauheliha ja mausta halutessasi. Pilko ananakset.

Liuota kylmään veteen hiiva. Lisää loput aineet ja vaivaa taikina palloksi. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Jätä taikina peitettynä odottamaan.

Lisää tomaattimurskaan mausteet ja valkosipulit puserrettuna. Jos haluat seoksesta sileää, käytä sauvasekotinta.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Leikkaa tarvittaessa yli menevät reunat pois. Levitä pohjalle tomaattikastike, täyttee ja lopuksi juustoraaste. Paista n. 10 minuuttia 250 asteisen uunin yläosassa.