Meillä syötiin itsenäisyyspäivänä perheen kesken "vähän paremmin". Alkuruoaksi tarjosin näitä savupororullia, nam!! Lapsetkin tykkäsivät. Idean nappasin vanhasta pirkka-ohjelehtisestä, josta sovelsin täytteen omakseni.

 

100 g kylmäsavuporon viipaleita

100 g maustekurkkuviipaleita

100 g herkkusieniä

200 g tuorejuustoa, kolme pippuria

n. ½ rkl rosepippuria

 

Aseta leikkuulaudalle reilu pala foliota ja sen päälle tuorekelmu. Levitä kylmäsavuporon viipaleet limittäin kelmun päälle tasaiseksi suorakulmion muotoiseksi levyksi.

Valuta maustekurkkuviipaleet ja hienonna. Hienonna sienet. Sekoita tuorejuustoon maustekurkut, herkkusienet sekä rosepippuri. Levitä tahna kylmäsavuporolevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Rullaa levy napakaksi "pötköksi" kelmua apuna käyttäen aloittaen pitkältä sivulta. Kääri rulla kelmuun ja lopuksi vielä folioon. Kiristä tiukaksi kelmun ja folion päitä pyörittäen.

Anna jähmettyä pakastimessa noin 2 tuntia. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä viipaleita ja tarjoa pieneltä, paahdetulta leivänpalalta.