Olen perheeni kanssa joulua viettämässä vanhempieni luona ja tämän kakun tein matkaan. Tällä herkutellaan jouluaattona. Ohje on open cafe -blogiasta.

Tätä herkkua tarjottiin myös viime jouluna. On erittäin herkullista, suosittelen!!

 

Pohja:

100 g voita

1 dl sokeria

1 muna

1 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

 

Täyte:

6 liivatelehteä

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 prk maitorahkaa

2 dl kinuskikastiketta

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1 prk flora vanillaa

Glögihyytelö:

6 liivatelehteä

4 dl glögiä

joulunpunaista pastaväriä

 

Vatkaa pohjaa varten pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna koko ajan sekoittaen. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kypsennä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalla 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Pane liivatelehdet pehmiämään kylmään veteen. Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka, kinuskikastike ja sokerit. Käytä sekoittamiseen tarvittaessa sauvasekoitinta, jotta tuorejuustokokkareet tasoittuvat. Vatkaa flora vanilla vaahdoksi ja lisää muiden aineiden joukkoon. Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kinuskivaahdon joukkoon.

Laita pohjan ympärille reunavuoka ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pane glögihyytelöön tulevat liivatelehdet kylmään veteen pehmiämään. Kuumenna tilkka glögiä ja sulata liivatteet siihen. Kaada liivateseos lopun glögin joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen tortun pinnalle. Anna hyytyä vielä muutama tunti jääkaapissa. Irrota reunat terävällä veitsellä ja tarjoa.

Koristelin piparkakkumuruilla ja siihen päälle tein marsipaanista joulutähden.

 

 

Toivotan tämän kakun myötä kaikille HYVÄÄ JOULUA!!