Ihanan pehmeän makuista! Tätä voisi tehdä vaikka lakoista tai puolukoista, nam!

Ohje jälleen hellapoliisin.

 

10-15 annosta

POHJA:

200 g kaurakeksejä (laitoin ruis-digestivejä)

75 g margariinia

TÄYTE:

7 liivatelehteä

2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

5 dl vaniljajogurttia

½ dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

½ dl vettä

PINNALLE:

300 - 400 g mustikoita

5 dl vettä ja mustikkamehua (laitoin vadelmamehua, kun ei ollut mustikkamehua)

2 ½ dl hyytelösokeria

 

Murusta keksit ja sulata margariini, sekoita ainekset keskenään. Painele seos halkaisijaltaan 24 cm, leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike. Lisää joukkoon vaniljajugurtti, sokeri ja vaniljasokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Levitä täyte keksimurupohjan päälle ja anna hyytyä suojattuna kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Levitä hyytyneen tortun päälle mustikat. Kiehauta vesi tai mustikkamehu. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen, annan kiehua, kunnes liemi kirkastuu. Lusikoi liemi mustikoiden päälle ja nosta hetkeksi vielä kylmään hyytymään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristelin yksinkertaisesti raastetulla valkosuklaalla.

 

Rakenteeltaan tämä kakku oli kevyen vaahtomainen. Jos haluat jämäkämmän täytteen, niin osan jogurtista voi korvata tuorejuustolla tai rahkalla.