Itsetehty kebab on tosi hyvää!

 

800g jauhelihaa (nautaa)

30 g aromisuolaa

1/5dl pippurisekoitusta

Laita mausteet astiaan ja lisää jauheliha. Sekoita seos hyvin ja paina vaikka rystysillä mahdolliset ilmat massasta pois. Mitä tiiviimmäksi saat jauhelihan sitä parempi. Tee jauhelihamassasta noin 5 cm paksuinen pötkylä ja kääri se tiukasti folioon. Laita pötkylä pellille tai ritilälle 100 asteiseen uuniin ja anna sen kypsyä 3h 30 min. ÄLÄ yritä nopeuttaa kypsymistä nostamalla uunin lämpöä, koska silloin tulee jauhelihamureketta!

Kun otat kebabin uunista, odota noin 10 min että neste kerkeää vetäytymään jolloin leikkaaminen sujuu paljon paremmin.

 

KASTIKEeksi tein tällaistä

1 purkki chilitomaattimurskaa

1 purkki tulista salsakastiketta

Laita ainekset kattilaan. Murskaa isoimmat palaset sauvasekoittimella niin, että kastikkeesta tulee tasapaksua.

Keitä kastiketta hiljallee noin 10 minuuttia, jotta ylimääräinen vesi haihtuu pois.

 

LISÄKEenä oli

maustamatonta jogurttia taittamaan tulista makua

jalapenoa

pitaleipää

 

Annos kasattiin laittamalla pohjalle kuutioitua pitaleipää, siihen päälle viipaloitua kebablihaa  (mitä terävämpi veitsi, sen ohuempia siivuja saat) ja tulista kastiketta. Lisäksi vielä jogurtti ja jalapeno.

Salaattina oli vihersalaattia ja valkosipulikastiketta.

Lihaa jäi, joten teimme vielä myöhemmin uudet annokset ja sillä kertaa paistoimme lastut paistinpannulla, antoi tosi paljon lisämakua.