Tämä kakku oli tarjolla myös pojan synttäreillä. Kokeilin erilaista voileipäkakkua ja hellapoliisin kirjasta löysin tämän ohjeen. Mukavaa vaihtelua ja tosi hyvää!! Tein hieman muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen.

 

200 - 300 g ruisvuokaleipää tai hapankorppumuruja (laitoin 300 g hapankorppuja)

75 - 100 g voita tai margariinia (laitoin 100 g)

TÄYTE:

7 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna (laiton ihan flora vispiä 2,5 dl)

200 g paprika-chilituorejuustoa

200 g valkosipulituorejuustoa

2 rkl maustekurkkupurkin lientä

1 maustekurkku hienonnettuna (laitoin 2)

1 punainen paprika hienonnettuna

½ ruukkua persiljaa hienonnettua persiljaa (laitoin koko ruukun)

200 g kalkkunaleikkeleitä (laitoin 300 g)

1 tl suolaa (en laittanut)

½ tl paprikajauhetta

½ tl pippurisekoitusta

1 - 2 rkl sinappia

PINNALLE koristeeksi

kalkkunaleikkeleitä

kurkkua

kirsikkatomaatteja

persiljaa

 

Jauha ruisvuokaleipä tai hapankorput muruiksi, lisää sulatettu voi. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 - 10 minuuttia.

Hienonna maustekurkut ja puhdistettu paprika aivan hienoksi, valuta. Silppua persilja. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot, maustekurkut, paprika, persilja, hienonnetut kalkkunaleikkeet ja mausteet. Kuumenna maustekurkkupurkin liemi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita liivateseos hyvin kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele kakun pinta esimerkiksi kalkkunaleikkeleillä, kirsikkatomaateilla, kurkkukuutioilla ja persiljalla.