Yhteishyvän ruokamaailmassa oli ihanan kuuloinen ohje, jota piti heti testata. Tein ohjeen puoltoistakertaisena. Tuli tosi kivan näköinen kakku tolla sydämmen muotoisella kakkuvuoalla, jonka hankin Ullanunelmasta. Tämä vuokakin oli eka kerran testauksessa ja kakku irtosi siitä tosi hyvin!

Laitan tähän ohjeen niinkuin se lehdessä oli:

200 g leivontamargariinia (käytin voita)

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

1 sitruunan raastettu kuori (laitoin n. 1 tl sitruunajauhetta)

4 tl sitruunamehua

50 g turkinpippureita (käytin valmista murskaa)

3 rkl kuohukermaa

1 rkl kaakaojauhetta (en laittanut, oli päässyt loppumaan)

Voitele ja korppujauhota noin kahden litran kakkuvuoka. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen vatkaten. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita taikina tasaiseksi. Nosta 2/3 taikinasta erilleen ja sekoita joukkoon sitruunaraaste ja -mehu.

Murskaa turkinpippurit tehosekoittimessa tai pane ne kaksinkertaiseen pakastepussiin ja murskaa kaulimella. Kiehauta kerma pienessä kasarissa ja sekoita joukkoon turkinpippurijauhe. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes rouhe on liuennut. Sekoita joukkoon kaakao. Lisää seos 1/3 taikinan joukkoon.

Nosta 1/3 vaaleasta taikinasta vuoan pohjalle ja nosta päälle tummasta taikinasta. Tee samoin toinen kerros ja levitä päällimäiseksi vaalea taikinakerros. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50-55 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä.

Tässä on kuvaa kakusta sisältä. Toi raita näkyy aika vaaleana, kun en lisännyt siihen sitä kaakaota. Mutta maistui ilman sitäkin tosi hyvälle!