Tällaisella kakulla olemme perheen kanssa herkutelleet äitienpäivänä.

Pohja on tavallinen 3 munan sokerikakkupohja. Paistettu 20 cm vuoassa.

Välissä mansikkamousse:

n. 300 g mansikoita

2,5 dl vispikermaa

200 vaniljarahkaa

vähän sokeria

4 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja sekoita siihen vaniljarahka, sokeri ja mansikat. Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatteet veteen. Kaada liivateseos kerma-rahkaseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Pohja kostutettu vaniljamaidolla. Väliin on sipaistu ensin lemon curd-tahnaa ja sitten mansikkamoussea päälle.

Kokoa kakku. Minä kokosin rengasvuoan sisään. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutama tunti.

Irrota rengasvuoka kakun ympäriltä. Kuorrutin kakun kermalla, kun tämä tuli ihan oman perheen kesken syötäväksi. Marsipaanin alle voit laittaa myös kreemin.

Kaulin halkaisijaltaan 20 cm kiekko vihreästä marsipaanista. Suihkautin päälle vähän helmiäistä. Sulatin tummaa suklaata ja tein "oksat" kakun päälle. Omenapuunkukat on tehty marsipaanista, johon on sivelty vaaleanpunasita kristallipulveria, kukan keskus on keltaista marsipaania. Tein myös muutaman keltaisen perhosen koristeeksi.

Reuna on pursotettua flora vispillä, joka on värjätty vaaleanvihreäksi vihreällä pastavärillä. Kokeilin eka kerran tuota röyhelöpursotusta ja ihan ok tuli

 

 LÄMMINTÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE!