Tässä hyvää vaihtelua tavalliselle uunimakkaralle. Suosittelen. Ohjeen löysin yhteishyvän ruokamaailma -lehdestä ja muuntelin sitä ja tein vähän niin kuin mututuntumalla. Laitan tähän ohjeen miten se oli lehdessä. Itse tein ton makkaran lisäkkeeksi tollaisen kasvishöystön, oman version.

 

4 annosta

1 pkt lenkkimakkaraa (500g)

1/4 kesäkurpitsaa

2 tomaattia

1 rkl oliiviöljyä

1 tl provencale yrttiseosta

1 valkosipulinkynsi

1 dl mozzarellajuustoraastetta

Poista makkaroista kuoret ja leikkaa päälle viiltoja noin sentin välein. Aseta makkarat uunivuokaan. Halkaise kesäkurpitsapalat ja leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit ja leikkaa samoin. Paina makkaraviiltoihin vuorotellen tomaattia ja kesäkurpitsaa. Sekoita öljyn joukkoon yrttiseos ja puristettu valkosipulinkynsi. Sivele mausteöljy makkaran pinnalle. Ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Minä laitoin ton öljyseoksen kasvishöystöön ja lisäsin myös mozzarellajuustoa siihen. Kasvishöystöön käytin tomaattia, kesäkurpitsaa ja tavallista vihannessekoitusta.