Löytyihän sieltä arkistoista muitakin kuvia kuin täytekakkujen Yksi lempparisuklaistani on minttukrokantti ja löysin tämän kakun ohjeen pipareista pitsikakkuun -kirjasta.

 

POHJA:

13 kpl mintunmakuisia Domino-keksejä

50 g margariinia

 

TÄYTE:

2 dl kermaa

2½ dl Flora Vanillaa

200 g minttukrokanttisuklaata

200 g tuorejuustoa

4 liivatelehteä

2 rkl maitoa

 

Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita ne keskenään. Painele seos tiiviisti halkaisijaltaan 20 cm:n irtopohjaiseen reunavuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi, Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon, lisää vatkatut vaahdot joukkoon.

Lämmitä 2 rkl maitoa. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon. Liisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Voit halutessasi koristella kakun Daim-rakeilla.