Pääsiäinen lähestyy ja tämä torttu on hyvää tarjottavaa pääsiäisenä. Ihanan sitruunaista.

 

POHJA

1 kananmuna

½ dl sokeria

½ leivinjauhetta

1/4 tl leivinjauhetta

TÄYTE

4 liivatelehteä

1 tlk (2 dl) vispikermaa

2 tlk (á 200g) valion maustettua rahkaa, sitruuna

1 dl rusinoita

½ dl mantelirouhetta

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl säilyketölkin lientä

PINTA

3 liivatelehteä

1 tlk (n.400g) säilykeaprikooseja

1 dl säilyketölkin lientä

2 rkl säilyketölkin lientä

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin. Vaahdota muna ja sokeri. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikina juuri ja juuri sekaisin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita. Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 6 minuuttia. Torttupohja saa jäähtyä vuoassa. Irrota pohja vuoan reunasta veitsellä.

Täytettä varten pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon sitruunarahka, rusinat, mantelirouhe ja vanilliinisokeri. Kuumenna 2 rkl säilyketölkin lientä pienessä kattilassa ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet. Kaada seos ohuena nauhana rahkatäytteen joukkoon nopeasti sekoittaen. Vuoan reunalle laitoin kalvon. Kaada täyte vuokaan ja tasoita hyvin. Siirrä vuoka jääkaappiin.

Valmista tortulle pinta. Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta sauvasekoittimella aprikoosit ja 1 dl tölkin lientä tasaiseksi soseeksi. Kuumenna tilkka säilyketölkin lientä ja liuota liivatteet liemeen. Älä pidä kattilaa enää liedellä. Liivatteita ei saa keittää. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmäsoseen joukkoon nopeasti sekoittaen, Kaada seos tasaiseksi kerrokseksi rahkatäytteen päälle. Koristele. Itse käytin pieniä suklaamunia ja tein sulatetusta suklaasta kuviota leivinpaperin päälle ja laitoin leivinpaperin halkaistuun talouspaperirullaan, näin kuvio jähmettyi kaarevaan muotoon.

Tässä kuvassa näkyy, kuinka siistiä jälkeä tulee ton reunakalvon avulla.